preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna

vijesti

Predavanje za roditelje "Sigurnost i zaštita djece na internetu"

Autor: Iva Jurić, 21. 2. 2017. 12:07

U ponedjeljak 20.veljače 2017. godine  policijske službenice za prevenciju Marina Bukal i Mirna Marić iz policijske uprave Vukovarsko-srijemske, za roditelje učenika petih i šestih razreda naše škole su održale predavanje pod nazivom „Sigurnost i zaštita djece na internetu“

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Iva Jurić, 23. 1. 2017. 11:34

Poštovani roditelji,

ovim putem vas želimo obavijestiti o promjeni ambulante školske medicine.

Od drugog polugodišta školske godine 2016./2017. preventivnu zdravstvenu skrb o našim učenicima više ne vodi ambulanta školske medicine u Vinkovcima već tim školske medicine u Županji. Voditelj službe je Dario Arnautalić, spec.školske medicine i med.sestra Vesna Lešić.

Školska ambulanta se nalazi u glavnoj zgradi Doma zdravlja Županja, na prvom katu.

Rad u ambulanti je svake srijede od 13 do 16, ostali dani su rad na terenu.

Kontakt telefon ambulante : 831-588.

 [više]

Roditeljski sastanak 5. b razreda

Autor: Julijana Jukić, 12. 12. 2016. 08:28

Roditeljski sastanak 5.b razreda održat će se u četvrtak, 15. prosinca

s početkom u 17:00 sati.

 [više]

Sufinanciranje udžbenika za školsku godinu 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Kelam, 30. 8. 2016. 11:07

Općina Cerna poziva roditelje učenika OŠ Matija Antun Reljković i PŠ ŠIškovci da podnesu zahtjev za sufinanciranje troškova kupnje udžbenika.

U privitku se nalazi poziv Općine i obrazac zahtjeva koji je potrebno popuniti i dostaviti u Općinu.

 [više]

Priredba za roditelje -3.b

Autor: Zdenka Kamenicki, 5. 6. 2016. 20:11

    Priredbom Svaka kap je važna, 2.6. 2016. godine,  učenici 3.b razreda naše škole završili su projekt pod istim nazivom. Radom na projektu i  održavanjem priredbe učenici su odali  priznanje toj važnoj prirodnoj pojavi. 

Više u fotogaleriji ili klikom ovdje.

 [više]

Objavljena je publikacija „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“

Autor: Domagoj Bujadinović, 21. 5. 2015. 08:19

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ te je od iznimne važnosti da je svi kandidati pročitaju.

Publikaciju možete preuzeti klikom ovdje ili na www.upisi.hr

Popis svih zanimanja možete preuzeti na ovoj poveznici.

 [više]

Dolazi nam Uskrs!

Autor: Domagoj Bujadinović, 27. 3. 2015. 10:21

Učenici 1.b razreda na satu likovne kulture uz pomoć učiteljice Ane Softe uredili su pano povodom dolazećeg blagdana Uskrsa. Pogledajte kako izgleda!

 [više]

Srce za Afriku- priredba učenika 2.b i 4.a razreda

Autor: Zdenka Kamenicki, 23. 3. 2015. 19:12

  U četvrtak, 26.3.2015.u 17:00 h učenici 2.b i 4.a razreda naše škole organiziraju priredbu i prikupljenje novca koji ide u humanitarne svrhe projekta "Škole za Afriku". Nadamo se da ćemo ovim našim prilogom izmamiti barem male dječje osmijehe. 

 

Dođite, podržite našu akciju!

 [više]

Besplatan Office s 1 TB prostora za pohranu svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola!

Autor: Domagoj Bujadinović, 2. 3. 2015. 15:16

Dana 19. prosinca 2014. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta objavljena je usluga besplatnog korištenja i instalacije alata Office 365 za sve učenike, učitelje i nastavnike hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Rezultat je to suradnje Ministarstva s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet i tvrtkom Microsoft Hrvatska.


https://office365.skole.hr


Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola ovime je omogućen besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Osim samog korištenja usluga Office 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

 [više]

PREDŠKOLSKI ODGOJ – MALA ŠKOLA - RASPORED

Autor: Domagoj Bujadinović, 30. 1. 2015. 12:20

 [više]

MALA ŠKOLA - POPIS DJECE PO GRUPAMA 2015. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Domagoj Bujadinović, 30. 1. 2015. 12:13

 

 [više]

Raspored individualnih razgovora roditelja i razrednika

Autor: Domagoj Bujadinović, 21. 10. 2014. 12:30

Dragi roditelji i učenici,

postavljen je raspored individualnih razgovora roditelja i razrednika  za 2014./2015. školsku godinu,te individualni razgovori roditelja i predmetnog nastavnika. Raspored možete pronaći na izborniku roditeljski kutak - raspored informacija ili klikom ovdje!

 [više]

PREDŠKOLSKI ODGOJ - MALA ŠKOLA - RASPORED GRUPA

Autor: Domagoj Bujadinović, 29. 1. 2014. 10:43

Poštovani roditelji,

ovdje možete pronaći popis grupa za Malu školu te vrijeme dolazaka po grupama.

 [više]

Naša djeca ne znaju maštati i ne znaju se igrati... može li strašnije?

Autor: Administrator , 15. 12. 2013. 15:56

"U posljednje vrijeme zaredale su ankete i istraživanja koja potvrđuju da su nam učenici slabog znanja i u usporedbi s europskim vršnjacima znatno ispod prosjeka. Baš se čudim. U hokus-pokus uvođenju bolonjskog sustava pokazali smo kako razmišljamo i koliko nam je stalo do znanja i odgoja, a sve smo to, taj nejestivi bolonjez, odradili s odraslim ljudima koji su za tu priliku glumili bijele laboratorijske miševe na podovima učionica i kabineta. Odlično. Što se tek događa u ovim tranzicijskim godinama sa školama, a tek vrtićima, strah me je i misliti, vidim samo da je i djeci na pragu srednje škole teško obaviti najobičnije hvala i molim. O rasporedu zvijezda i Starom zavjetu drugi put. Naša djeca ne znaju maštati, ne znaju se igrati, ima li strašnijeg saznanja za one koji ih vode? U rukama držim nedavno u Mozaiku objavljenu knjigu koja promiče Montessori metodu, staru europsku perjanicu zdravog i kreativnog odgoja za djecu od samog rođenja. Predlažem ne prepustiti se sustavu koji zanemaruje ovu dokazano uspješnu i veselu stogodišnju metodu, knjigu u ruke i prema svom djetetu. Rezultati su brzi, neočekivani slojeviti i što je jako važno – veseli."

Piše: Ivica Prtenjača

 [više]

Danas je Međunarodni dan djeteta. I Google ga je odlučio obilježiti

Autor: Ivana Markovinović, 20. 11. 2013. 11:09

Kako to obično biva internetski div Google odlučio je današnji dan, 20. studenog 2013,obilježiti Međunarodni dan djeteta prigodnim Google Doodle logotipom. Posjetite li Google.hr ili bilo koju drugu varijantu domene dočekat će vas ilustracija djece u svim njihovim oblicima i varijantama.

 [više]

18. 11. DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: Sanja Kovač, 18. 11. 2013. 07:38

Danas prigodom sjećanja na Vukovar,  svih heroja i žrtava Domovinskog rata, prisjetimo se i zbirke Priče iz Vukovara Siniše Glavaševića koje mu je Matica hrvatska u Zagrebu posmrtno izdala 1992. Ove lirske priče su njegovi jedini sačuvani literarni pokušaji.

PRIČA ZA RODITELJE

           Najljepše je imati djecu, jer djeca su budućnost, ona su nada u bolje sutra, vjera da će ono što slijedi zaštititi starost. Kad čovjek ima djecu, onda je sve bolje, jer kad vas svi napuste, opet vam ostaju vaša djeca. Sve to pak povećava vašu odgovornost jer, ako želite bolju budućnost, onda morate svim silama nastojati da tome i sami pridonesete. Naučite djecu da se smiju, da misle lijepo, da ih upozorite da njihova htijenja ne budu veća od nebeskog svoda, da njihove ruke ne prljaju ničija djetinjstva, i ničije želje, morate ih jednostavno naučiti da ljube.

 [više]

Kako izgleda jedan radni tjedan profesora. Vježba za početnike.

Autor: Marko Bagić, 13. 11. 2013. 16:22

Nastavnom osoblju, koje je ionako potplaćeno često se pokušava minorizirati uloga time da se njihov posao navodi kao vrlo lagan i jednostavan. Svoj glas protiv takvog ophođenja, odlučila je na zanimljiv način podignuti anonimna profesorica, predstavivši svoj posao u obliku vježbe. Naime, radi se o tome da je metaforički predstavljen jedan uobičajen profesorski radni tjedan. Kako bi objašnjenje bilo što plastičnije, svoje iskustvo profesorica je ponudila u obliku zabavne vježbe.

 [više]

Sigurno korištenje interneta

Autor: Domagoj Bujadinović, 24. 10. 2013. 08:41

Što i kako roditelji mogu učiniti da svome djetetu osiguraju sigurno korištenje interneta i smanje opasnosti s kojima se ono na internetu može susresti?

Osnova djetetove sigurnosti je njegovo upućivanje u korištenje interneta na siguran i odgovoran način, pri čemu dijete treba poticati i podržavati u građenju odgovornog stava prema korištenju interneta.

 [više]

Strah od škole?

Autor: Tajana Šarić, 14. 10. 2013. 08:22

„Ne želim ići u školu!“ česta je dječja pritužba na koju mnogi gledaju nenaklono – kao na prolazni dječji hir ili znak razmaženosti. Međutim, sve više istraživanja pokazuje da ta pobuna može biti znak straha od škole, odnosno školske fobije.

 [više]

Dobro nam došli prvašići!

Autor: Ines Grabovac, 30. 9. 2013. 21:37

Prvi ovogodišnji zadatak članova novinarske skupine 3.a razreda bio je posjetiti prvašiće i njihove učiteljice, porazgovarati s njima, fotografirati ih te Vam prenijeti njihove prve dojmove o školi. 

Kako smo obavili taj zadatak, prosudite sami!

 [više]

Raspored sati za 2013./2014. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Domagoj Bujadinović, 18. 9. 2013. 07:50

Dragi učenici i roditelji,

na WEB stranicu dodan je raspored sati za 2013./2014. školsku godinu. Raspored sati sastoji se od rasporeda "R1" koji se odnosi na prvi tjedan škole odnosno kada su 1.,3.,7. i 8. razredi prije podne, a  2., 4., 5. i 6. poslije podne u školi. U rasporedu "R2" smjene razreda su obrnute i odnosi se na drugi tjedan nastave.

Raspored možete pogledati na izborniku "Raspored sati" ili klikom ovdje!

Raspored također možete i preuzeti te ispisati klikom na "opširnije"

 [više]

Savjeti roditeljima za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja školske djece

Autor: Tajana Šarić, 13. 9. 2013. 14:38

 

Zdravi stil života od neprocjenjive je važnosti upravo u ovom životnom razdoblju. Dječji organizam intenzivno raste i razvija se, a to je praćeno naglim intelektualnim i emocionalnim napretkom. Kako bi dijete u svakom od tih područja moglo ostvariti svoj maksimalni potencijal, životni uvjeti djeteta moraju biti najbolji mogući.

 [više]

e-Dnevnik za učenike

Autor: Domagoj Bujadinović, 9. 9. 2013. 18:50

Od ove godine naša  škola zamijenila je dnevnike s web aplikacijom e-Dnevnik među prvima u Vukovarsko - srijemskoj županiji.e-Dnevnik za učenike je web aplikacija koja od drugog polugodišta 2012. godine omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka i bilježaka koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav.

 

 [više]

Dobrodošli u školsku godinu 2013./2014.

Autor: Tajana Šarić, 2. 9. 2013. 10:58

Dragi učenici,

želimo vam dobrodošlicu u školsku godinu 2013./2014.!

Želimo da vam ova godina bude puna veselja, smijeha, znanja i dobrih ocjena!

Svima želimo uspješan početak te se nadamo dobroj suradnji s vama i vašim roditeljima!

Sretno :)

 [više]

Preuzmite brošuru za prijavu i upis u srednju školu za školsku godinu 2013./2014.

Autor: Domagoj Bujadinović, 16. 4. 2013. 13:12

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet izdali su brošuru o upisima u srednje škole pod nazivom "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2013./2014.".

U ovoj se brošuri mogu pronaći sve potrebne potrebne informacije koje će učenicima pomoći za što lakšu i uspješniju pripremu za nadolazeće upise. Jednostavno i jasno pojašnjeni su elementi i kriteriji za upis, primjeri bodovanja za različite obrazovne programe, opis postupaka prijava i upisa u srednje škole za sve kategorije kandidata, opis postupaka u aplikaciji, kalendar datuma koje kandidati trebaju zapamtiti te su na kraju navedeni korisni kontakti.

Brošuru u cijelosti možete pogledati i preuzeti ovdje.

 [više]

Primjeri pozitivnog roditeljstva

Autor: Tajana Šarić, 16. 4. 2013. 09:46

Nitko se nije rodio sa znanjem kako biti uspješan roditelj. To su vještine koje svaki roditelj mora samostalno naučiti. Gotovo svi roditelji se slažu da je roditeljstvo najbolja i najteža životna uloga.

U nastavku donosimo primjere pozitivnog roditeljstva...

 [više]

Je li Vaše dijete darovito?

Autor: Irena Srdanović, 21. 3. 2013. 12:49

Prema definiciji (Marland; 1971.) darovita djeca su ona koja zbog svojih iznimnih sposobnosti mogu očekivati visoka postignuća, a identificirana su od stručnjaka. Pokazuju potencijal u nekom od ovih sljedećih područja: opće intelektualne sposobnosti, specifične akademske sposobnosti, kreativne sposobnosti, sposobnosti vođenja i rukovođenja, umjetničke sposobnosti, psihomotorne sposobnosti. Darovita djeca obuhvaćaju 3-5% školske populacije.

 [više]

Dan očeva

Autor: Tajana Šarić, 19. 3. 2013. 08:13

19.ožujka i hrvatski očevi obilježavaju svoj blagdan, Dan očeva. Riječ je o datumu koji se podudara s blagdanom Josipovo, a kako je sv. Josip bio glava obitelji, u pojedinim državama upravo taj dan slavi se kao Dan očeva.

 [više]

Položaj i popularnost među vršnjacima

Autor: Tajana Šarić, 27. 2. 2013. 16:00

Osim članova obitelji, vrlo važnu ulogu u životu svake mlade osobe imaju upravo njihovi vršnjaci. Različite teorije i opsežna istraživanja potvrdila su da komunikacija i socijalni odnosi s vršnjacima značajno pridonose razvoju moralnog rasuđivanja i tzv. „socijalne inteligencije“.

 [više]

Refleksi i reakcije

Autor: Tajana Šarić, 21. 2. 2013. 14:49

Zašto se mačka uvijek dočeka na noge? Kako to da dišemo čak i kad spavamo?

Svim ovim radnjama upravljaju automatske reakcije izvan kontrole svijesti – refleksi.

 [više]

RASPORED RADA MALE ŠKOLE

Autor: Ana Pavlović, 15. 2. 2013. 15:32

Mala škola započinje s radom 18. veljače 2013.

Raspored rada pogledajte u nastavku...

 [više]

MALA ŠKOLA - GRUPE

Autor: Ana Pavlović, 15. 2. 2013. 15:15

Raspored polaznika Male škole po grupama:

 [više]

Dislalija - obilježja i uzrok nastanka

Autor: Tajana Šarić, 7. 2. 2013. 14:57

Dislalija je poremećaj artikulacije koji se ogleda u nepravilnosti ili nemogućnosti izgovora pojedinih glasova.

 [više]

5. veljače - Dan sigurnijeg Interneta

Autor: Domagoj Bujadinović, 5. 2. 2013. 15:23

U Hrvatskoj i svijetu danas se obilježava Dan sigurnijeg Interneta. Inicijativa obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta pokrenuta je 2004. godine i od tada se nastavlja širiti na države diljem svijeta te se obilježava svake godine, drugog dana drugog tjedna u veljači.

 [više]

UPIS U MALU ŠKOLU

Autor: Ana Pavlović, 4. 2. 2013. 07:26

Upis djece u Malu školu vršit će se od 1. do 15. veljače 2013. u vremenu od 8:00 do 13:00 sati u Tajništvu Škole.

 [više]

Dani sigurnijeg interneta za djecu

Autor: Saša Egić, 2. 2. 2013. 10:18

Kako je Internet sveprisutan nije s gorega podsjetiti se na prednosti i nedostatke istoga. Da ne bi imali problema ne vidjeti šumu od drveta (ili obrnuto, svejedno), može nam poslužiti e-knjiga Pretraživanje i vrednovanje informacija na Internetu, autorice Željane Vučina. Knjigu možete preuzeti korištenjem CARNet HUSO korisničkog identiteta

 [više]

Rana intervencija - zašto je važna?

Autor: Tajana Šarić, 1. 2. 2013. 10:24

Roditelji, sigurno ste puno puta čuli rečenicu "Prve tri su najvažnije". Ta rečenica ima još veću težinu za djecu kod koje postoje određene razvojne teškoće. Naime, rano je djetinjstvo najkritičnije razdoblje u životu, a rane su godine od iznimne važnosti jer se u ovom razdoblju stvaraju temelji za sav budući razvoj.

 [više]

Motivirajte svoje dijete za učenje

Autor: Domagoj Bujadinović, 14. 1. 2013. 11:31

Učenje je cjeloživotni proces. Započinje s prvim udahom izvan majčine utrobe i traje do kraja života. Najintenzivnije razdoblje života zaokupljeno učenjem je od djetinjstva do mladosti kada dijete, a kasnije mladi čovjek pohađa školu i kasnije možda fakultet, odnosno obrazuje se za svoje buduće zanimanje.

 [više]

14.12.2012. BOŽIĆNI SAJAM

Autor: Tajana Šarić, 12. 12. 2012. 13:15

Dragi učenici, roditelji, braćo i sestre, djedovi i bake,

pozivamo Vas na ovogodišnji Božićni sajam koji će se održati 14.12.2012. u našoj školi s početkom u 16:30h.

 

 

 [više]

Božićne radionice-4.b

Autor: Zdenka Kamenicki, 11. 12. 2012. 21:19

  Božić je vrijeme darivanja! A da bismo mogli nešto darovati, moramo uložiti nekakav trud! U našem razredu održane su kreativne božićne radionice u koje su se uključili  i roditelji. 

Više slika u foto-galeriji.

 [više]

Međunarodni dan djeteta

Autor: Tajana Šarić, 20. 11. 2012. 07:28

"Temelj za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji, gdje uče i rade surađujući i odrastaju sa spoznajom o međuovisnosti svih živih bića. Svi smo mi ljudska bića. Slični smo, ali je svatko od nas jedinstven. Uživajmo u sličnostima, ali i prihvaćajmo i poštujmo različitosti!"

Ujedinjeni narodi svake godine obilježavaju Dan djeteta 20. studenog radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

 [više]

Međunarodni dan muškaraca

Autor: Tajana Šarić, 19. 11. 2012. 12:25

Međunarodni dan muškaraca (International Men's Day) slavi se 19. studenog. Uveden je 1999.godine u državi Trinidad i Tobago, a dobio je potporu i Ujedinjenih naroda.

 [više]

Jeste li znali?

Autor: Domagoj Bujadinović, 9. 11. 2012. 10:15

Čak 74 % radnih mjesta otvorenih na portalu MojPosao.net kao jedan od osnovnih uvjeta imaju poznavanje rada na računalu te poznavanje stranog jezika. RAZMISLTE !!!

 [više]

Mala štednja za veliku budućnost

Autor: Kristina Karlušić, 31. 10. 2012. 09:13

Čim dijete nauči brojiti, počnite ga uvoditi u svijet novca

Motiviranjem i poticanjem djece da redovno štede novac te podučavanjem kako da ga što bolje ulože osposobit ćete ih da bolje raspolažu svojim džeparcem, a kasnije u budućnosti i primanjima. Naprotiv, svakodnevni loši primjeri neorganiziranog trošenja novca mogu imati dalekosežne negativne posljedice na njihovu financijsku budućnost.

 [više]

Prezi: "online" alat za izradu interaktivnih prezentacija.

Autor: Slaven Jelinić, 26. 10. 2012. 15:54

Prezi – prezentacija

Ukoliko se često koristite prezentacijama "Prezi" prezentacije omogućuje izrađivanje prezentacija koje izgledaju atraktivnije i zanimljive. Prezi je koristan interaktivni alat za uređivanje prezentacija sa velikim izborom dizajniranja prezentacija. Isprobajte "Prezi" prezentaciju na: Prezi

 [više]

Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir Vijest ima dokument u privitku

Autor: Leopold Volf, 22. 10. 2012. 12:18

Peti razredi u molitvi

Treću godinu molimo skupa s djecom iz cijeloga svijeta.

 [više]

Raspored individualnih razgovora roditelja, razrednika i predmetnog nastavnika

Autor: Domagoj Bujadinović, 27. 9. 2012. 09:00

Dragi roditelji i učenici,

na mrežnim stranicama dostupni su rasporedi individualnih informacija razrednika s roditeljima za školsku godinu 2012./2013. Raspored sati nalazi se na izborniku RODITELJSKI KUTAK - RASPORED INFORMACIJA ili klikom ovdje.

 [više]

Stop nasilju na društvenim mrežama!

Autor: Domagoj Bujadinović, 26. 9. 2012. 16:09

Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama je viralna kampanja za osvješćivanje javnosti (prvenstveno djece i mladih) o nasilju na društvenim mrežama. Nužna je edukacija i informiranje djece, mladih i roditelja te ostalih aktivnih djelatnika u odgojno-obrazovnim institucijama o nasilju koje je itekako prisutno na Internetu, posebice na društvenim mrežama poput Facebooka i YouTube-a koje se nerijetko koriste kao instrument zlouporabe, objavljivanja i prikazivanja osobnih podataka u svrhu maltetiranja, ismijavanja ili zlostavljanja druge osobe.

 [više]

Online zahtjev za izradu CarNet korisničkog računa

Autor: Domagoj Bujadinović, 24. 9. 2012. 15:59

Poštovani roditelji od sada za učenike naše škole možete zatražiti CarNet korisnički račun putem obrasca na našoj web stranici ili klikom ovdje.

 [više]

VREMENIK PISANIH PROVJERA ZNANJA U ŠK. GOD. 2012./2013.

Autor: Domagoj Bujadinović, 21. 9. 2012. 16:57

Vremenik pisanih provjera znanja za 2012./2013. školsku godinu objavljen je na mrežnim stanicama škole. Pogledati ga možete u izborniku NASTAVA - VREMENIK ili klikom ovdje.

 [više]

Održano predavanje o međuvršnjačkom nasilju i vandalizmu mladih

Autor: Ivana Markovinović, 23. 2. 2012. 11:12

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske 16. veljače 2012. u našoj školi su održali informativno-edukativna predavanja s temama „Međuvršnjačko nasilje“  i vandalizam mladih“. Predavanju su prisustvovali učenici svih 8-ih razreda kao i njihovi nastavnici.

 [više]

Priručnik za roditelje o sigurnijem Internetu za djecu i mlade Vijest ima dokument u privitku

Autor: Domagoj Bujadinović, 9. 2. 2012. 20:54

Nove tehnologije sastavni su dio svakodnevnog života vašeg djeteta i njegove generacije. Bez obzira sjedi li vaše dijete kod kuće za računalom ili se nalazi u školi, na igralištu, u šetnji s prijateljima, ono je stalno dostupno jer je svojim mobilnim uređajem povezano s cijelim svijetom 24 sata na dan. Trebamo li mu zato zabraniti korištenje interneta i računala ili mu dati na korištenje najjednostavniji mobitel? Možda to izgleda poput rješenja za sve vaše strahove, ali to nikako nije rješenje!

 

 [više]

Anketa o korištenju sredstava ovisnosti

Autor: Irena Srdanović, 2. 2. 2012. 16:32

U sklopu školskog preventivnog programa  stručna služba škole provela je anketu o učestalosti korištenja sredstava ovisnosti.  Anketa je provedena u sedmim i osmim razredima. Njome se nastojalo utvrditi kakva su dosadašnja iskustva učenika s konzumiranjem sredstava ovisnosti, njihova saznanja o istima te kolika je učestalost konzumiranja tih sredstava u njihovoj obitelji i okolini. Na osnovi rezultata ankete planirat će se daljnji koraci prevencije ovisnosti u našoj školi. Anketa je bila anonimna i u njoj je sudjelovalo 155 učenika (71 učenik sedmih razreda, 84 učenika osmih razreda). Sastojala se od 25 pitanja, a ovdje su prikazani neki od rezultata.

 [više]

Raspored individualnih razgovora roditelja i nastavnika

Autor: Domagoj Bujadinović, 24. 1. 2012. 22:39

Dragi roditelji i učenici,

postavljen je raspored individualnih razgovora roditelja i razrednika  za 2011./2012. školsku godinu, a novina u drugom obrazovnom razdoblju je individualni razgovori roditelja i predmetnog nastavnika. Raspored možete pronaći na izborniku roditeljski kutak - raspored informatija ili klikom ovdje!

 

 [više]

Božićni paketi

Autor: Irena Srdanović, 23. 12. 2011. 15:40

Nastavnici Domagoj Bujadinović i Tomislav Šunjić zajedno sa stručnom službom posjetili su pet socijalno najugroženijih obitelji u kojima žive učenici naše škole. Podijelili su tim obiteljima pakete s osnovnim potrepštinama kako bi im u ovo božićno vrijeme barem malo olakšali tešku situaciju u kojoj žive.

 [više]

Djeca ovisnici o medijima

Autor: Ivana Markovinović, 6. 12. 2011. 11:34

Djeca ovisnici o medijima: Više od tisuću učenika deset dana bez TV-a. Jesu li izdržali?

Svaki drugi osnovnoškolac na internetu provede više od sat vremena dnevno, s tim da gotovo 8 posto djece za računalom provede od tri do pet sati, a 5,7 posto njih i više od pet sati. Kada nisu na internetu, djeca najčešće gledaju u ekran televizora ili svog mobitela.

 [više]

Kako izraditi božićne ukrase?

Autor: Domagoj Bujadinović, 5. 12. 2011. 11:43

Ueđenje doma u božićnom stilu jedno je od važnijih priprema za nadolazeće blagdane. Kićenje božićnog drvca je najpoznatija i najpopularnija tradicija koja se povezuje s proslavom Božića, kojoj se vesele svi ukućani a posebno djeca. Božićno drvce postavlja se vani ili se unosi u dom, te se tijekom dana oko Božića ukrašava kuglicama, slasticama, figuricama te božićnim lampicama. Na vrh drvca često se postavljaju anđeo ili zvijezda repatica koja predstavlja Betlehemsku zvijezdu iz priče o rođenju Isusa Krista.

 [više]

Što nam nosi prijelaz iz razredne na predmetnu nastavu? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Markovinović, 30. 11. 2011. 09:43

Prijelaz iz razredne na predmetnu nastavu nosi niz promjena. Događa se u razdoblju predpuberteta/puberteta, kod djece se javlja istovremeno želja za samostalnošću i ovisnosti o odraslima (roditeljima i učiteljima), a vrlo važan je i utjecaj vršnjaka. Prijelaz iz razredne na predmetnu nastavu kod izvjesnog broja učenika izaziva strah,nesigurnost,neugodu i stres…

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti 15. studeni - 15. prosinca

Autor: Ivana Markovinović, 21. 11. 2011. 10:09

Mjesec borbe protiv ovisnosti  u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

 [više]

NEMIRNO DIJETE

Autor: Ivana Markovinović, 8. 11. 2011. 16:18

   U predškolskom i školskom razdoblju kod djece se često pojavljuje motorni nemir, a izraz je djetetova otkrivanja novih stvari, predmeta i pojava. Istodobno može biti simptom drugih različitih problema, promjena ili poremećaja.

 [više]

Samo za tate

Autor: Ivana Markovinović, 24. 10. 2011. 12:05

Armin Brott, tada budući tata, duhovito je zapazio i zapisao: “Ne tako davno, u vrijeme dok je ova, sada reproduktivna generacija, po prvi put gledala svijetlo dana, očevi nisu bili ni prisutni ni poželjni u rađaonicama. Sada, ako budući tatica ne skače od sreće jer će biti prisutan pri porođaju i nije na vrijeme obavio sve pripreme za porođaj, smatraju ga Neandertalcem. A tko to? Najčešće njih dvije – buduća majka i punica.

 [više]

Utječe li spol na odnos prema učenju?

Autor: Ivana Markovinović, 12. 10. 2011. 08:43

Kako spol vašeg djeteta utječe na njegova postignuća u školi i što možete učiniti kako bi ga motivirali i potaknuli na učenje.

 [više]

10 dječjih zapovijedi

Autor: Ivana Markovinović, 1. 10. 2011. 19:59

Nedavno sam istražujući na internetu otkrila interesantan tekstić o viđenju svijeta oko sebe iz perspektive jednog djeteta. Sadržane su u ovom tekstu neke činjenice kojih ponekad kao roditelji prestanemo biti svjesni, svakodnevne stvari i sitnice koje s vremenom počinjemo ‘odrađivati’ automatizmom ne uzimajući u obzir mišljenje svojih mališana. Sigurna sam da bi nam većina njih kada bi znala govoriti ili kada bi znala sročiti ono što misle sigurno rekla nešto od ovoga:

 [više]

SVJETSKI DAN UČITELJA - 5. listopada

Autor: Marina Govda, 30. 9. 2011. 12:58

Svatko od nas sjeća se barem jednog učitelja ili učiteljice koji su na nas ostavili duboki trag i utjecali na nas na mnogo načina. Učitelji su ti koji s našom djecom, ruku pod ruku, prolaze sve ljepote i teškoće djetinjstva i odrastanja i plodovi njihova rada vide se kasnije kada s ponosom mogu reći "on je bio moj učenik ili učenica".   

 [više]

26. rujan - Europski dan jezika obilježen u našoj školi

Autor: Marina Govda, 27. 9. 2011. 08:50

bedževi

Učenici su 7. razreda, zajedno sa svojom nastavnicom njemačkoga jezika Ivanom Teslom, obilježili Europski dan jezika. Razveselili su učenike i nastavnike svojim raznobojnim bedževima i natpisima na njima te smo se svi veselo družili odgonetavajući i čitajući simpatičnu parolu "Razgovaraj sa mnom"!

 [više]

Quod linguas cales, tot hominem vales!

Autor: Ivana Tesla, 25. 9. 2011. 15:02

Europski dan jezika

                Stara latinska poslovica koja kaže „koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš“. ". Napredak tehnologije i tehnike općenito omogućio je da preko interneta budemo stalno povezani sa svim ljudima diljem svijeta, da putujemo i otkrivamo nove zemlje, kulture, običaje…Komunikacija na stranom jeziku je svakodnevna upotreba. Strani jezici nas okružuju u reklamama, glazbi, filmovima i serijama. Neke čak naučimo upravo tako što nas okružuju, a u školama nam se nudi učenje tih jezika u svakom smislu i području.

 [više]

Akcija "Poštujte naše znakove" i u našoj školi

Autor: Ines Grabovac, 22. 9. 2011. 21:56

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE!

U sklopu akcije "Poštujte naše znakove"  22. rujna 2011. godine dva su policijska službenika posjetila našu školu.

 [više]

Mala novinarska skupina

Autor: Zdenka Kamenicki, 22. 9. 2011. 19:57

           Učenici 3.b razreda  uključeni su u izvannastavnu aktivnost Novinarsku skupinu.  Pratit ćemo važne događaje i uspjehe učenika nižih razreda naše osnovne škole. O svemu ćemo vas izvještavati na  web stranicama  naše škole.   

 [više]

Dobro nam došli prvašići!

Autor: Ines Grabovac, 21. 9. 2011. 13:12

1. a razred

Ove školske godine u prve razrede upisana su 34 učenika, podijeljena u dva odjeljenja.

 [više]

Trebaju li učenici i nastavnici biti prijatelji na Facebooku?

Autor: Irena Srdanović, 16. 9. 2011. 12:38

Društvene mreže na Internetu kreirane su upravo za to - za druženje prijatelja i poznanika u virtualnom prostoru. Na Facebooku i Twitteru nalazi se sve više djece, pa će neki možda na istim mrežama potražiti svoju učiteljicu i poslati zahtjev za prijateljstvom. Iako će većina učitelja i profesora reći da izbjegava Facebook upravo zbog ovakvih situacija i želje da im privatni život ostane privatan, neki odlučuju podijeliti online prostor sa svojim učenicima.

Živimo u vremenu kada je koncept privatnosti zamućen, osobito na stranicama poput Facebooka i Twittera, sve je teže razaznati gdje treba povući granicu u odnosu učenik-učitelj.

 [više]

Raspored individualnih sastanaka s razrednikom

Autor: Domagoj Bujadinović, 16. 9. 2011. 11:09

Dragi roditelji i učenici,

ovdje možete pronaći raspored individualnih informacija  razrednika s roditeljima za školsku godinu 2011./2012. U tabeli nalazi se popis odjeljenja, razrednici odjeljenja te vrijeme informacija u prvom i drugom tjednu rasporeda. Kao što ste primjetili od ove godine škola ima jedan rapored koji se izmjenjuje svakoga jedna za jutarnji ili podpodnevnu smjenu. Raspored možete pronaći u izborniku roditeljski kutak, zatim individualni sastanci ili na poveznivu "opširnije".

 [više]

Kako preživjeti školski život?

Autor: Marija Barukčić, 12. 9. 2011. 17:07

Postoje načini koji ti mogu pomoći da škola bude ne tako velika briga, odnosno da ti vrijeme provedeno ondje prođe što prije i ugodnije.

 [više]

Zašto moje dijete ima loše ocjene, a pametno je

Autor: Marina Govda, 12. 9. 2011. 10:56

A. Einstein

Proces prenošenja znanja u našim školama je uglavnom auditoran i vizualan, a manje taktilan i kinestetski, stoga nije optimalan za sve tipove učenika.
Postoje tri temeljna načina na koja svatko od nas prima i obrađuje informacije iz vanjskoga svijeta: auditivni, vizualni i kinestetski. U školovanju se koristimo svim tim načinima pri usvajanju novoga gradiva.
 

 [više]

Domaće zadaće

Autor: Marina Govda, 8. 9. 2011. 11:25

Vaš dom bio je jedno razdoblje oslobođen domaćih zadaća, ali ljeto je završilo. Iako povratak djeteta u školu za vas znači više slobodnog vremena, ipak pomisao na domaću zadaću izaziva nelagodu. Osjećat ćete različite emocije kada je domaća zadaća u pitanju. Neke emocije su pozitivne, ali većina ih je neugodna. Frustraciju, dosadu, zamor, smetenost pa čak i bijes osjećaju roditelji kao i njihova djeca kada je u pitanju domaća zadaća.

 [više]

Pripreme za novu školsku godinu mogu početi. Kako u tome pomoći školarcu?

Autor: Ivana Markovinović, 7. 9. 2011. 09:29

Kako početak školske godine ne bi bio šok za školarca koji je u jednom danu uživao u bezbrižnom ljetu, a već drugog se nespreman našao u školskim zadaćama i obvezama, dobro je dva-tri tjedna prije početka nove školske godine pomoći djetetu s laganim pripremama za novu nastavnu godinu. Kako? Vrlo jednostavno - pričajte s djecom i slušajte što imaju za reći kad je početak škole u pitanju.

Normalno je da dijete ima određenih strahova i briga, pa je dobro razgovarati i o tim negativnim, ali i o pozitivnim stranama početka nove školske godine.

 [više]

ZMAJADA U VINKOVCIMA

Autor: Tomislav Šunjić, 6. 6. 2011. 09:22

U Vinkovcima je u subotu 4. lipnja 2011 godine održana Dječja zmajada na aerodromu Sopot. Sudjelovalo je 7 škola s oko 80 učenika, a iz naše škole sudjeluje čak 16 učenika. I ove godine, drugu godinu zaredom, ekipno je naša škola bila najbolja. Što drugo reći, nego da smo ponosni na naše učenike i nadamo se da će tako i dalje ostati. Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

TINEJDŽERI: Svi ih ljute i sve ih ljuti!

Autor: Ivana Markovinović, 25. 5. 2011. 08:45

Tinejdžeri se ljute na roditelje, a roditelji se ljute na tinejdžere. Ponekad i jedni i drugi govore stvari koje onog drugog mogu povrijediti i nanijeti mu veliku bol. A svrha ljutnje je da nas motivira da poduzmemo nešto pozitivno, odnosno da učinimo nešto čime ćemo pokušati tinejdžera ili roditelja okrenuti u pravom smjeru. Nažalost, mnogi od nas nikada nisu naučili poduzimati takve pozitivne radnje, pa su naši postupci uglavnom destruktivni.

 [više]

Državno natjecanje iz informatike/računalstva – INFOKUP 2011.

Autor: Domagoj Bujadinović, 4. 5. 2011. 21:10

Od 17. do 20. travnja 2011. godine u Rapcu su se okupili najbolji mladi hrvatski informatičari, među kojima i učenik naše škole Domagoj Jukić te mentor Domagoj Bujadinović, prof. Na Državno je "Infokup" natjecanje ukupno pozvano 188 učenika i 97 mentora. Najveći broj učenika stigao je iz Grada Zagreba i to čak 74 učenika, a jedini predstavnik Vukovarsko - srijemske županije je učenik 8.c razreda Domagoj Jukić. Kako je sve prošlo prosudite po fotografijama...

 

 [više]

Kako će sramežljivi steći prve školske prijatelje?

Autor: Ivana Markovinović, 19. 4. 2011. 13:44

Prijateljstva iz osnovne škole mogu potrajati cijeli život, ali kod sramežljive djece steći i jednog prijatelja čini se nemogućom misijom. Olakšajte im put učeći ih da se zanimaju za druge i pomažu...

 [više]

Kako umanjiti bol djeteta kod rastave?

Autor: Irena Srdanović, 11. 4. 2011. 16:50

To je pitanje koje zasigurno muči svakog roditelja koji je ili u procesu same rastave ili je već rastavljen. Rastava roditelja je težak i mučan proces za svako dijete, neovisno o njegovim godinama. Ipak, ima načina na koje možete kao roditelji umanjiti djetetovu bol. 

 [više]

Roditelji i djeca s posebnim potrebama

Autor: Ivana Markovinović, 29. 3. 2011. 17:37

SMETNJU JE VAŽNO UOČITI ŠTO RANIJE

Dijete s posebnim potrebama je svako ono dijete koje se razlikuje od prosječnog u:
1. senzornim sposobnostima (oštećenja vida, sluha)
2. komunikacijskim sposobnostima (uključujući teškoće u učenju i govorne smetnje)
3. intelektualnim sposobnostima (pažnja, pamćenje, opažanje, zaključivanje, rješavanje problema)
4. socijalnom ponašanju i emocionalnom doživljavanju
5. tjelesnim osobinama

 [više]

PsihoFest- prvi festival popularne psihologije

Autor: Irena Srdanović, 25. 3. 2011. 15:17

Studenti, asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta organiziraju PsihoFest – prvi festival popularne psihologije na kojem će kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnog znanstvenog područja.

 [više]

Kako se suočiti s nervozom pred ispit?

Autor: Andreas Šnajder, 25. 3. 2011. 11:10

Normalno je osjećati nervozu pred ispit. Međutim, previše tjeskobe pred ispit može rezultirati panikom i ispodprosječnim rezultatima. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako se suočiti s nervozom pred ispit i pobijediti je.

 [više]

Pretilost i prekomjerna težina

Autor: Matko Havić, 25. 3. 2011. 11:08

Težina

Kad se govori o debljini, važno je prije svega razlikovati pojmove: debljina  i  prekomjerna  težina. Pojam  prekomjerna  težina znači težinu iznad normalnih vrijednosti, dok  je  pojam  debljina  teži stupanj  gojaznosti  koju nazivamo  pretilost. Za procjenu  pretilosti služi indeks  tjelesne mase – ITM, kojeg možemo dobiti ako tjelesnu težinu u kilogramima podijelimo s kvadratom  tjelesne visine u metrima.

 [više]

Obiteljski rat protiv dječjih psovki

Autor: Ivana Markovinović, 18. 3. 2011. 11:33

Što učiniti kada dijete u školi ili na ulici '' pokupi '' psovke i ružan rječnik pa ih donese kući?

Možda će vas šokirati, no psiholozi kažu da je '' ispade '' mališana najbolje ignorirati.

 

 [više]

84 načina na koje možete povrijediti djecu

Autor: Ivana Markovinović, 14. 3. 2011. 10:56

 

  Ovo su odgovori na dječja pitanja kako su ih roditelji (i učitelji) povrijedili...

 [više]

Sandučić povjerenja!!

Autor: Ivana Markovinović, 7. 3. 2011. 11:53

Sigurno ste primjetili da u našoj školi postoji sandučić povjerenja. Kao što samo njegovo ime govori, on ima veze s nečime što netko želi povjeriti ili s nečim povjerljivim. Dakle, u njega možete ubaciti papirić s porukom koju želite povjeriti nekome i budite sigurni da ćemo vas spremno saslušati i "pružiti vam iskrenu ruku prijateljstva".

 

 [više]

Domaća zadaća bez muke

Autor: Ivana Markovinović, 17. 2. 2011. 17:18

Jeste li i Vi bili jedni od onih koji ne vole domaću zadaću? A roditelji su Vas natjeravali da sjedite za stolom dok sve ne bude napisano. I jeste li sada u situaciji da Vaš školarac ne želi pisati zadaću? A morate ga natjeravati da sjedi za stolom dok sve ne napiše... Kada se radi o domaćoj zadaći, da li zadatak roditelja uvijek mora biti tako težak? Evo par savjeta kako olakšati te muke...

 [više]

STRAHOVI I ANKSIOZNOST KOD ŠKOLSKE DJECE

Autor: Irena Srdanović, 15. 2. 2011. 11:37

Općenito gledajući, strah je razumljiva reakcija na opasnu situaciju. On je ljudskom rodu omogućio očuvanje života jer nas je u životno opasnim situacijama tjerao na bijeg i obranu. Iako je strah kod ljudi sasvim normalna pojava, on nam ponekad onemogućava da normalno funkcioniramo.

 [više]

Utjecaj rastave na djecu

Autor: Ivana Markovinović, 8. 2. 2011. 16:36

U Hrvatskoj se trenutačno rastavlja jedan od pet brakova godišnje. Prema istraživanju 2006. godine, glavni razlozi za rastavu braka u RH su neslaganje karaktera, konzumiranje alkohola jednog ili oba supružnika, utjecaj/miješanje roditelja jednog ili oba supružnika, sukobi uloga u braku i izvan njega,  percepcija „ženskih“ i „muških“ poslova…

 [više]

Roditeljski sastanak za polaznike predškole (Mala škola)

Autor: Domagoj Bujadinović, 2. 2. 2011. 12:09

Poštovani roditelji,

roditeljski sastanak za polaznike predškole (male škole) iz Cerne i Šiškovaca održat će se u petak, 04. veljače 2011. u 17.00h u prostorijama osnovne škole Matija Antun Reljković, Cerna.

 [više]

SAMOPOŠTOVANJE!

Autor: Ivana Markovinović, 26. 1. 2011. 08:51

Mnogi ljudi imaju nisko samopoštovanje i teško im je prihvatiti pozitivne osjećaje o samima sebi. Poznati psiholog Rogers kaže da je uzrok tomu ponašanje važnih ljudi u našem djetinjstvu. Naši roditelji, rođaci, učitelji i vršnjaci postavljaju nam u djetinjstvu mnoga ograničenja. Kako samo možeš biti tako glup?; Zar nikad ne možeš ništa učiniti kako treba?;Ne radi to; Zar se ne možeš ponašati kao i sva ostala djeca? - vjerojatno nema čitatelja koji neće prepoznati neku od ovakvih izjava.

 [više]

Portal o sigurnosti na internetu!

Autor: Domagoj Bujadinović, 13. 1. 2011. 10:47

Želimo pomoći učiteljima i nastavnicima, roditeljima da djecu upoznaju s internetom i računalnim tehnologijama te da ih koriste za sigurno pretraživanje, učenje i zabavu, za stvaranje novih poznanastava i druženje sa prijateljima. Želimo predstaviti što veći broj mogućih prijetnji, ali i ponuditi primjere iz prakse i rješenja o tome kako se zaštiti i gdje tražiti pomoć.

 [više]

DJECA SAMA KOD KUĆE

Autor: Ivana Markovinović, 17. 12. 2010. 17:44

Tko se brine o djeci?

Kako roditelji mogu prepoznati je li njihovo dijete dovoljno zrelo da ostane samo kod kuće? Je li ikada sigurno ostaviti dijete samo? Što djeca osjećaju kada ostanu sama? Koje opasnosti postoje? Biti roditelj je zahtjevan 24-satni posao. Roditelji su pod mnogim pritiscima te ne čudi da se mnogi teško nose sa zadatkom roditeljstva.

 [više]

Sigurnost djece na Internetu

Autor: Ivana Perić, 2. 12. 2010. 15:40

Iako je Internet jedan od velikih izuma čovječanstva koji pomaže u širenju znanja i informacija  te olakšava komunikaciju među ljudima, njegovo korištenje nije uvijek bezopasno.  Kako se zaštiti od potencijalnih problema i opasnosti na Internetu, pročitajte u nastavku.

 [više]

Sajam izbora zanimanja

Autor: Domagoj Bujadinović, 26. 11. 2010. 14:03

Mnogi učenici završnih razreda osnovne škole možda se još uvijek ne pripremaju za izbor zanimanja, ali to će za njih učiniti Hrvatski Zavod za zapošljavanje područna služba Vukovar. Ove godine, po prvi puta organiziraju Sajam izbora zanimanja. Njime se želi upravo učenike 7. i 8. razreda pripremiti za izbor zanimanja odnosno upoznati sa srednjim školama Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i njihovim programom.

 [više]

KAKO DJECA REAGIRAJU NA LOŠU OCJENU?

Autor: Irena Srdanović, 23. 11. 2010. 17:35

Djeca pokušavaju smanjiti osjećaj neugode zbog loše ocjene na različite načine. Uobičajeni načini suočavanja sa stresom zbog loše ocjene su:

 ● emocionalne reakcije (ljutnja, plakanje…)

 ● poricanje i izbjegavanje problema

 ● pasivno prihvaćanje problema

 ● učenje s namjerom da se ocjena ispravi

 ● traženje utjehe i socijalne podrške

 ● uočavanje pozitivnog

 ● bavljenje drugim aktivnostima

 Na koji od navedenih načina će dijete reagirati na stresnu situaciju izazvanu dobivanjem loše ocjene ovisi o osobinama djetetove ličnosti, o okolnostima situacije i o tome kako dijete opaža tu situaciju. Ponekad različiti ljudi drukčije opažaju stresnu situaciju i zbog toga se različito ponašaju, premda je situacija zapravo jednaka.

 RODITELJI!

Trebate provjeriti kako dijete opaža situaciju jer će vam to možda objasniti ponašanje djeteta.

 [više]

USPJEŠNO RODITELJSTVO

Autor: Ivana Markovinović, 22. 11. 2010. 14:05

 

  Uspješno roditeljstvo  preduvjet je kvalitetnog  usmjeravanja i podrške za dijete!!

Biti roditelj nije lako  i znači preuzeti odgovornost za zdravlje i dobrobit druge osobe. Biti odgovoran roditelj znači vlastiti život i život svoje djece usmjeravati ka cilju postizanja  uspješnog  obiteljskog tima.

 

 [više]

Ovisnost mladih o TV-u i računalnim igricama.

Autor: Ivana Markovinović, 8. 11. 2010. 16:35

Sve više mladih postaje ovisno o nečemu . Kad čujemo riječ ovisnost, prva asocijacija je ovisnost o drogama, alkoholu, cigaretama ili kavi. Ali to ne znači da tv, igrice i računalo ne stvaraju ovisnost. Testiraj i saznaj da li i TI spadaš u „medijske ovisnike“!?!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 e-Dnevnik poveznica

Popis udžbenika za

školsku godinu 2018./2019.

 

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

Koliko je sati ?

Oglasna ploča
Skockajte web! 2012

Anketa (mala)
Da li pročitaš knjigu koju posudiš u školskoj knjižnici?Koliko je stupnjeva?

Weather Widget

Tko je trenutno online!  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2011.

Ukupno: 1004306
Ovaj mjesec: 2517
Ovaj tjedan: 175
Danas: 52
Sandučić povjerenja

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Raspored zvonjenja

Prije podne

1. sat     8,00  –   8,45

2. sat     8, 50 –  9,35

Veliki odmor

3. sat       9,50 – 10,35

4. sat    10,40 – 11,25

5. sat    11,30 – 12,15

6. sat    12,20 – 13,05

 

Poslije podne

1. sat     13, 15 – 14,00

2. sat     14,05 –  14,50

Veliki odmor

3. sat    15,05 –  15,50

4. sat   15,55 –  16,40

5. sat    16,45 –  17-30

6. sat    17,35 –  18,20

CMS za škole logo
Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna / Šetalište dr. F. Tuđmana 3, HR-32272 Cerna / os-mareljkovic-cerna.skole.hr / ured@os-mareljkovic-cerna.skole.hr
preskoči na navigaciju