preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna

Sandučić povjerenja - stručne službe


sanducic-povjerenja@os-mareljkovic-cerna.skole.hr

 

Sigurno ste primjetili da u našoj školi postoji sandučić povjerenja. Kao što samo njegovo ime govori, on ima veze s nečime što netko želi povjeriti ili s nečim povjerljivim. Dakle, u njega možete ubaciti papirić s porukom koju želite povjeriti nekome i budite sigurni da ćemo vas spremno saslušati i "pružiti vam iskrenu ruku prijateljstva".


Možete nam pisati o svojim problemima i razmišljanjima ili pak postavljati pitanja. Pišite nam ako imate prijedloge ili primjedbe vezane uz školu. Pišite i ako vas muči nešto u životu u školi ili izvan nje. Posebno, prijavite nam ponašanja za koja mislite da nisu u redu i svako nasilničko ponašanje koje doživljavate ili vidite pored sebe.


vijesti

Strah od škole?

Autor: Tajana Šarić, 14. 10. 2013. 08:22

„Ne želim ići u školu!“ česta je dječja pritužba na koju mnogi gledaju nenaklono – kao na prolazni dječji hir ili znak razmaženosti. Međutim, sve više istraživanja pokazuje da ta pobuna može biti znak straha od škole, odnosno školske fobije.

 [više]

Savjeti roditeljima za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja školske djece

Autor: Tajana Šarić, 13. 9. 2013. 14:38

 

Zdravi stil života od neprocjenjive je važnosti upravo u ovom životnom razdoblju. Dječji organizam intenzivno raste i razvija se, a to je praćeno naglim intelektualnim i emocionalnim napretkom. Kako bi dijete u svakom od tih područja moglo ostvariti svoj maksimalni potencijal, životni uvjeti djeteta moraju biti najbolji mogući.

 [više]

Što su pažnja i koncentracija i kako ih poboljšati?

Autor: Irena Srdanović, 1. 3. 2013. 17:38

Svaki čovjek je svakodnevno izložen brojnim podražajima iz okoline. Nisu sve informacije iz okoline jednako važne. Pažnja je sposobnost usmjeravanja mentalne aktivnosti na bitnu informaciju uz istovremeno isključivanje manje važnih misli i osjeta. U samoj srži pažnje nalazi se sposobnost koncentracije.

 [više]

Dislalija - obilježja i uzrok nastanka

Autor: Tajana Šarić, 7. 2. 2013. 14:57

Dislalija je poremećaj artikulacije koji se ogleda u nepravilnosti ili nemogućnosti izgovora pojedinih glasova.

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti 15.11.-15.12.

Autor: Ivana Markovinović, 15. 11. 2012. 09:43

Svake godine od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se mjesec borbe protiv ovisnosti. Kako ga obilježiti, što više reći, napisati, informirati, upozoriti, kada broj ovisnika o pušenju, alkoholu i drogama svakim danom raste neprekidno.

 [više]

Kako pomoći svome djetetu u izboru srednje škole?!

Autor: Ivana Markovinović, 18. 5. 2012. 15:42

23. 05. 2012. (srijeda) u maloj dvorani održat će se roditeljski sastanak na temu: "Kako pomoći svome djetetu u izboru srednje škole" s početkom u 17:05 h.

Pozvani su roditelji svih osmih razreda!

 [više]

Anketa o korištenju sredstava ovisnosti

Autor: Irena Srdanović, 2. 2. 2012. 16:32

U sklopu školskog preventivnog programa  stručna služba škole provela je anketu o učestalosti korištenja sredstava ovisnosti.  Anketa je provedena u sedmim i osmim razredima. Njome se nastojalo utvrditi kakva su dosadašnja iskustva učenika s konzumiranjem sredstava ovisnosti, njihova saznanja o istima te kolika je učestalost konzumiranja tih sredstava u njihovoj obitelji i okolini. Na osnovi rezultata ankete planirat će se daljnji koraci prevencije ovisnosti u našoj školi. Anketa je bila anonimna i u njoj je sudjelovalo 155 učenika (71 učenik sedmih razreda, 84 učenika osmih razreda). Sastojala se od 25 pitanja, a ovdje su prikazani neki od rezultata.

 [više]

Međunarodni dan osoba s invaliditetom - 03. 12. 2011.

Autor: Ivana Markovinović, 2. 12. 2011. 12:09

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava, u rezoluciji od 5. ožujka 1993., pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

 [više]

Samo za tate

Autor: Ivana Markovinović, 24. 10. 2011. 12:05

Armin Brott, tada budući tata, duhovito je zapazio i zapisao: “Ne tako davno, u vrijeme dok je ova, sada reproduktivna generacija, po prvi put gledala svijetlo dana, očevi nisu bili ni prisutni ni poželjni u rađaonicama. Sada, ako budući tatica ne skače od sreće jer će biti prisutan pri porođaju i nije na vrijeme obavio sve pripreme za porođaj, smatraju ga Neandertalcem. A tko to? Najčešće njih dvije – buduća majka i punica.

 [više]

OPĆENITO O OPISNOM OCJENJIVANJU

Autor: Ivana Markovinović, 13. 10. 2011. 14:46

Čini se da je najlakše ocijeniti ono što učenici najmanje vole – testove, diktate, kojekakve pisane provjere znanja. Onda je možda logično da je najteže ocijeniti ono što najviše vole – skupni rad, primjerice, njihovo zalaganje itd. E pa, zato je tu i opisno ocjenjivanje!!

 [više]

Utječe li spol na odnos prema učenju?

Autor: Ivana Markovinović, 12. 10. 2011. 08:43

Kako spol vašeg djeteta utječe na njegova postignuća u školi i što možete učiniti kako bi ga motivirali i potaknuli na učenje.

 [više]

10 dječjih zapovijedi

Autor: Ivana Markovinović, 1. 10. 2011. 19:59

Nedavno sam istražujući na internetu otkrila interesantan tekstić o viđenju svijeta oko sebe iz perspektive jednog djeteta. Sadržane su u ovom tekstu neke činjenice kojih ponekad kao roditelji prestanemo biti svjesni, svakodnevne stvari i sitnice koje s vremenom počinjemo ‘odrađivati’ automatizmom ne uzimajući u obzir mišljenje svojih mališana. Sigurna sam da bi nam većina njih kada bi znala govoriti ili kada bi znala sročiti ono što misle sigurno rekla nešto od ovoga:

 [više]

Trebaju li učenici i nastavnici biti prijatelji na Facebooku?

Autor: Irena Srdanović, 16. 9. 2011. 12:38

Društvene mreže na Internetu kreirane su upravo za to - za druženje prijatelja i poznanika u virtualnom prostoru. Na Facebooku i Twitteru nalazi se sve više djece, pa će neki možda na istim mrežama potražiti svoju učiteljicu i poslati zahtjev za prijateljstvom. Iako će većina učitelja i profesora reći da izbjegava Facebook upravo zbog ovakvih situacija i želje da im privatni život ostane privatan, neki odlučuju podijeliti online prostor sa svojim učenicima.

Živimo u vremenu kada je koncept privatnosti zamućen, osobito na stranicama poput Facebooka i Twittera, sve je teže razaznati gdje treba povući granicu u odnosu učenik-učitelj.

 [više]

Zašto moje dijete ima loše ocjene, a pametno je

Autor: Marina Govda, 12. 9. 2011. 10:56

A. Einstein

Proces prenošenja znanja u našim školama je uglavnom auditoran i vizualan, a manje taktilan i kinestetski, stoga nije optimalan za sve tipove učenika.
Postoje tri temeljna načina na koja svatko od nas prima i obrađuje informacije iz vanjskoga svijeta: auditivni, vizualni i kinestetski. U školovanju se koristimo svim tim načinima pri usvajanju novoga gradiva.
 

 [više]

Domaće zadaće

Autor: Marina Govda, 8. 9. 2011. 11:25

Vaš dom bio je jedno razdoblje oslobođen domaćih zadaća, ali ljeto je završilo. Iako povratak djeteta u školu za vas znači više slobodnog vremena, ipak pomisao na domaću zadaću izaziva nelagodu. Osjećat ćete različite emocije kada je domaća zadaća u pitanju. Neke emocije su pozitivne, ali većina ih je neugodna. Frustraciju, dosadu, zamor, smetenost pa čak i bijes osjećaju roditelji kao i njihova djeca kada je u pitanju domaća zadaća.

 [više]

Pripreme za novu školsku godinu mogu početi. Kako u tome pomoći školarcu?

Autor: Ivana Markovinović, 7. 9. 2011. 09:29

Kako početak školske godine ne bi bio šok za školarca koji je u jednom danu uživao u bezbrižnom ljetu, a već drugog se nespreman našao u školskim zadaćama i obvezama, dobro je dva-tri tjedna prije početka nove školske godine pomoći djetetu s laganim pripremama za novu nastavnu godinu. Kako? Vrlo jednostavno - pričajte s djecom i slušajte što imaju za reći kad je početak škole u pitanju.

Normalno je da dijete ima određenih strahova i briga, pa je dobro razgovarati i o tim negativnim, ali i o pozitivnim stranama početka nove školske godine.

 [više]

Kako organizirati vlastito učenje

Autor: Irena Srdanović, 2. 6. 2011. 11:44

Poznavanje zakonitosti učenja i pamćenja može imati vrlo korisnu praktičnu primjenu. Ono nam može olakšati i učiniti učinkovitijim vlastito učenje i pamćenje. Evo nekoliko savjeta kako treba organizirati učenje da u što kraćem roku i uz što manje muke naučimo što više.

 

 [više]

TINEJDŽERI: Svi ih ljute i sve ih ljuti!

Autor: Ivana Markovinović, 25. 5. 2011. 08:45

Tinejdžeri se ljute na roditelje, a roditelji se ljute na tinejdžere. Ponekad i jedni i drugi govore stvari koje onog drugog mogu povrijediti i nanijeti mu veliku bol. A svrha ljutnje je da nas motivira da poduzmemo nešto pozitivno, odnosno da učinimo nešto čime ćemo pokušati tinejdžera ili roditelja okrenuti u pravom smjeru. Nažalost, mnogi od nas nikada nisu naučili poduzimati takve pozitivne radnje, pa su naši postupci uglavnom destruktivni.

 [više]

Utječe li spol na odnos prema učenju?

Autor: Ivana Markovinović, 4. 5. 2011. 11:36

Kako spol vašeg djeteta utječe na njegova postignuća u školi i što možete učiniti kako bi ga motivirali i potaknuli na učenje.

 [više]

Kako će sramežljivi steći prve školske prijatelje?

Autor: Ivana Markovinović, 19. 4. 2011. 13:44

Prijateljstva iz osnovne škole mogu potrajati cijeli život, ali kod sramežljive djece steći i jednog prijatelja čini se nemogućom misijom. Olakšajte im put učeći ih da se zanimaju za druge i pomažu...

 [više]

Kako umanjiti bol djeteta kod rastave?

Autor: Irena Srdanović, 11. 4. 2011. 16:50

To je pitanje koje zasigurno muči svakog roditelja koji je ili u procesu same rastave ili je već rastavljen. Rastava roditelja je težak i mučan proces za svako dijete, neovisno o njegovim godinama. Ipak, ima načina na koje možete kao roditelji umanjiti djetetovu bol. 

 [više]

Roditelji i djeca s posebnim potrebama

Autor: Ivana Markovinović, 29. 3. 2011. 17:37

SMETNJU JE VAŽNO UOČITI ŠTO RANIJE

Dijete s posebnim potrebama je svako ono dijete koje se razlikuje od prosječnog u:
1. senzornim sposobnostima (oštećenja vida, sluha)
2. komunikacijskim sposobnostima (uključujući teškoće u učenju i govorne smetnje)
3. intelektualnim sposobnostima (pažnja, pamćenje, opažanje, zaključivanje, rješavanje problema)
4. socijalnom ponašanju i emocionalnom doživljavanju
5. tjelesnim osobinama

 [više]

PsihoFest- prvi festival popularne psihologije

Autor: Irena Srdanović, 25. 3. 2011. 15:17

Studenti, asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta organiziraju PsihoFest – prvi festival popularne psihologije na kojem će kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnog znanstvenog područja.

 [više]

Pretilost i prekomjerna težina

Autor: Matko Havić, 25. 3. 2011. 11:08

Težina

Kad se govori o debljini, važno je prije svega razlikovati pojmove: debljina  i  prekomjerna  težina. Pojam  prekomjerna  težina znači težinu iznad normalnih vrijednosti, dok  je  pojam  debljina  teži stupanj  gojaznosti  koju nazivamo  pretilost. Za procjenu  pretilosti služi indeks  tjelesne mase – ITM, kojeg možemo dobiti ako tjelesnu težinu u kilogramima podijelimo s kvadratom  tjelesne visine u metrima.

 [više]

Obiteljski rat protiv dječjih psovki

Autor: Ivana Markovinović, 18. 3. 2011. 11:33

Što učiniti kada dijete u školi ili na ulici '' pokupi '' psovke i ružan rječnik pa ih donese kući?

Možda će vas šokirati, no psiholozi kažu da je '' ispade '' mališana najbolje ignorirati.

 

 [više]

84 načina na koje možete povrijediti djecu

Autor: Ivana Markovinović, 14. 3. 2011. 10:56

 

  Ovo su odgovori na dječja pitanja kako su ih roditelji (i učitelji) povrijedili...

 [više]

Sandučić povjerenja!!

Autor: Ivana Markovinović, 7. 3. 2011. 11:53

Sigurno ste primjetili da u našoj školi postoji sandučić povjerenja. Kao što samo njegovo ime govori, on ima veze s nečime što netko želi povjeriti ili s nečim povjerljivim. Dakle, u njega možete ubaciti papirić s porukom koju želite povjeriti nekome i budite sigurni da ćemo vas spremno saslušati i "pružiti vam iskrenu ruku prijateljstva".

 

 [više]

Domaća zadaća bez muke

Autor: Ivana Markovinović, 17. 2. 2011. 17:18

Jeste li i Vi bili jedni od onih koji ne vole domaću zadaću? A roditelji su Vas natjeravali da sjedite za stolom dok sve ne bude napisano. I jeste li sada u situaciji da Vaš školarac ne želi pisati zadaću? A morate ga natjeravati da sjedi za stolom dok sve ne napiše... Kada se radi o domaćoj zadaći, da li zadatak roditelja uvijek mora biti tako težak? Evo par savjeta kako olakšati te muke...

 [više]

STRAHOVI I ANKSIOZNOST KOD ŠKOLSKE DJECE

Autor: Irena Srdanović, 15. 2. 2011. 11:37

Općenito gledajući, strah je razumljiva reakcija na opasnu situaciju. On je ljudskom rodu omogućio očuvanje života jer nas je u životno opasnim situacijama tjerao na bijeg i obranu. Iako je strah kod ljudi sasvim normalna pojava, on nam ponekad onemogućava da normalno funkcioniramo.

 [više]

Utjecaj rastave na djecu

Autor: Ivana Markovinović, 8. 2. 2011. 16:36

U Hrvatskoj se trenutačno rastavlja jedan od pet brakova godišnje. Prema istraživanju 2006. godine, glavni razlozi za rastavu braka u RH su neslaganje karaktera, konzumiranje alkohola jednog ili oba supružnika, utjecaj/miješanje roditelja jednog ili oba supružnika, sukobi uloga u braku i izvan njega,  percepcija „ženskih“ i „muških“ poslova…

 [više]

MEĐUNARODNI DAN ŽIVOTA

Autor: Ivana Markovinović, 4. 2. 2011. 11:45

Prva nedjelja u veljači svake godine je zaista poseban dan. 6. veljače 2011. slavimo 15. svjetski dan posvećen životu. Možda bismo ga trebali rezervirati isključivo za sebe. Jednako tako bismo se mogli zapitati cijenimo li dovoljno život- svoj i tuđi!

 [više]

Imam stav-trening, Cerna 27.-29.01.2011.

Autor: Ivana Markovinović, 2. 2. 2011. 11:58

U projekt Imam stav uključena je i naša škola. Program prevencije korištenja duhana, alkohola i drugih sredstava ovisnosti, namijenjen je za šeste razrede, a uključuje trening/edukaciju učitelja i stručnih suradnika koji su i zaduženi za njegovu provedbu.

 

 

 [više]

SAMOPOŠTOVANJE!

Autor: Ivana Markovinović, 26. 1. 2011. 08:51

Mnogi ljudi imaju nisko samopoštovanje i teško im je prihvatiti pozitivne osjećaje o samima sebi. Poznati psiholog Rogers kaže da je uzrok tomu ponašanje važnih ljudi u našem djetinjstvu. Naši roditelji, rođaci, učitelji i vršnjaci postavljaju nam u djetinjstvu mnoga ograničenja. Kako samo možeš biti tako glup?; Zar nikad ne možeš ništa učiniti kako treba?;Ne radi to; Zar se ne možeš ponašati kao i sva ostala djeca? - vjerojatno nema čitatelja koji neće prepoznati neku od ovakvih izjava.

 [više]

Preventivni program Imam stav (Unplugged). Obavijest za učenike 6-ih razreda!! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Markovinović, 24. 1. 2011. 09:57

Pozivamo Vas na sudjelovanje preventivnog programa „ Imam stav – prevencija korištenja duhana, alkohola i drugih sredstava ovisnosti“ kojem je naša škola domaćin.

Program Imam stav (originalni naziv Unplugged) je nastao inicijativom European Union Drug Abuse Prevention (EUDAP) i provodi se već 5 godina u 7 europskih zemalja – Austrija, belgija, Njemačka, Grčka, Italija, Španjolska i Švedska. Znanstvena evaluacija učinkovitosti programa pokazala je kako je program učinkovit u:  

odgodi prvog uzimanja sredstava ovisnosti (pušenje, alkohol, druge droge)

te smanjenju korištenja alkohola, duhana i kanabisa kod mladih uključenih u program.

                                                                                         

 [više]

Portal o sigurnosti na internetu!

Autor: Domagoj Bujadinović, 13. 1. 2011. 10:47

Želimo pomoći učiteljima i nastavnicima, roditeljima da djecu upoznaju s internetom i računalnim tehnologijama te da ih koriste za sigurno pretraživanje, učenje i zabavu, za stvaranje novih poznanastava i druženje sa prijateljima. Želimo predstaviti što veći broj mogućih prijetnji, ali i ponuditi primjere iz prakse i rješenja o tome kako se zaštiti i gdje tražiti pomoć.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Autor: Ivana Markovinović, 3. 12. 2010. 16:15

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 [više]

Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Autor: Ivana Markovinović, 1. 12. 2010. 13:48

Prvog dana u mjesecu prosincu različitim aktivnostima obilježava se Svjetski dan borbe protiv AIDS-a s ciljem podizanja svijesti javnosti o HIV/AIDS-u, pokazivanja solidarnosti prema oboljelima, utjecanja na smanjenje stigme i diskriminacije i skretanja pozornosti na opasnosti koje donosi rizično ponašanje. Javnost se podsjeća na HIV/AIDS-a i sve ljude širom svijeta koji boluju od te bolesti.

 [više]

KAKO DJECA REAGIRAJU NA LOŠU OCJENU?

Autor: Irena Srdanović, 23. 11. 2010. 17:35

Djeca pokušavaju smanjiti osjećaj neugode zbog loše ocjene na različite načine. Uobičajeni načini suočavanja sa stresom zbog loše ocjene su:

 ● emocionalne reakcije (ljutnja, plakanje…)

 ● poricanje i izbjegavanje problema

 ● pasivno prihvaćanje problema

 ● učenje s namjerom da se ocjena ispravi

 ● traženje utjehe i socijalne podrške

 ● uočavanje pozitivnog

 ● bavljenje drugim aktivnostima

 Na koji od navedenih načina će dijete reagirati na stresnu situaciju izazvanu dobivanjem loše ocjene ovisi o osobinama djetetove ličnosti, o okolnostima situacije i o tome kako dijete opaža tu situaciju. Ponekad različiti ljudi drukčije opažaju stresnu situaciju i zbog toga se različito ponašaju, premda je situacija zapravo jednaka.

 RODITELJI!

Trebate provjeriti kako dijete opaža situaciju jer će vam to možda objasniti ponašanje djeteta.

 [više]

USPJEŠNO RODITELJSTVO

Autor: Ivana Markovinović, 22. 11. 2010. 14:05

 

  Uspješno roditeljstvo  preduvjet je kvalitetnog  usmjeravanja i podrške za dijete!!

Biti roditelj nije lako  i znači preuzeti odgovornost za zdravlje i dobrobit druge osobe. Biti odgovoran roditelj znači vlastiti život i život svoje djece usmjeravati ka cilju postizanja  uspješnog  obiteljskog tima.

 

 [više]

Ovisnost mladih o TV-u i računalnim igricama.

Autor: Ivana Markovinović, 8. 11. 2010. 16:35

Sve više mladih postaje ovisno o nečemu . Kad čujemo riječ ovisnost, prva asocijacija je ovisnost o drogama, alkoholu, cigaretama ili kavi. Ali to ne znači da tv, igrice i računalo ne stvaraju ovisnost. Testiraj i saznaj da li i TI spadaš u „medijske ovisnike“!?!

 [više]

KAKO USPJEŠNIJE UČITI?

Autor: Ivana Markovinović, 18. 10. 2010. 17:24

Znam da želiš biti uspješan učenik. Tko to ne želi? Ako si zadovoljan svojim uspjehom, sve je u redu. Ako nisi, razmisli najprije što je tome uzrok. Znam da uspjeh ovisi o sposobnosti, sreći i raspoloženju učitelja. Ali najviše ovisi o tome koliko i kako učiš. Na sreću ne možeš utjecati. Na raspoloženje učitelja možeš malo utjecati, jer ono ovisi i o tvome ponašanju. Na svoje sposobnosti možeš dosta utjecati jer se one razvijaju ovisno o tome koliko ih koristiš. Sposobnosti se povećavaju čitanjem knjiga, rješavanjem problema, učenjem, bavljenjem sportom. Na to koliko i kako učiš možeš potpuno utjecati.

Uzaludno je mrziti i „analizirati“ sve one za koje misliš da su krivi za tvoj neuspjeh. To ti donosi trenutno olakšanje. Okrivljujući druge, skidamo krivicu sa sebe. To je lakše nego se primiti knjige. Međutim, jedini način da popraviš ocjene je: UČITI VIŠE I BOLJE. Ti odlučuješ što ćeš, kada i kako učiti i zbog toga si sam odgovoran za svoj uspjeh.

Stoga ti ovdje nudimo upute o načinu koji se pokazao korisnim. Ako ih svakodnevno budeš slijedio, čak i onda kada ti se baš i ne da učiti, sigurni smo da ćeš postići uspjeh kakav želiš.

 [više]

Izbor predstavnika za Nacionalno vijeće učenika

Autor: Iva Jurić, 5. 3. 2010. 17:11

Dana 25. veljače 2010. godine u velikoj vijećnici u Vukovaru održala se sjednica predsjednika vijeća učenika svih osnovnih i srednjih škola naše županije na kojoj je sudjelovala i predsjednica vijeća učenika naše škole Katarina Spudić.  Što se na sjednici događalo, kakve su odluke donesene te koji su daljnji planovi, pročitajte u Katarininom izvješću sa sjednice.

 [više]

Učenici s posebnim odgojno - obrazovnim potrebama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Jurić, 8. 2. 2010. 17:17

Školovanje djece s posebnim odgojno – obrazovnim potrebama u Hrvatskoj se odvija u redovnim osnovnim školama te u posebnim odgojno – obrazovnim ustanovama.

U nastavku ćemo se osvrnuti na oblik školovanja u redovnim osnovnim školama, načinima integracije i vrstama programa.

 [više]

Djeca u pubertetu - izazov za mame i tate Vijest ima dokument u privitku

Autor: Iva Jurić, 4. 2. 2010. 09:13

Dobro došli u pubertet, ono razdoblje u životu kada se djeca izduže, popune, postanu mirnija ili buntovnija. Bio je čudan kada ste ga vi prolazili pa kako možete pomoći Vašem djetetu?

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Static HTML

e-Dnevnik poveznica

Popis udžbenika za

školsku godinu 2018./2019.

 

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

Koliko je sati ?

Oglasna ploča
Skockajte web! 2012

Anketa (mala)
Da li pročitaš knjigu koju posudiš u školskoj knjižnici?Koliko je stupnjeva?

Weather Widget

Tko je trenutno online!  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2011.

Ukupno: 1004306
Ovaj mjesec: 2517
Ovaj tjedan: 175
Danas: 52
Sandučić povjerenja

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Raspored zvonjenja

Prije podne

1. sat     8,00  –   8,45

2. sat     8, 50 –  9,35

Veliki odmor

3. sat       9,50 – 10,35

4. sat    10,40 – 11,25

5. sat    11,30 – 12,15

6. sat    12,20 – 13,05

 

Poslije podne

1. sat     13, 15 – 14,00

2. sat     14,05 –  14,50

Veliki odmor

3. sat    15,05 –  15,50

4. sat   15,55 –  16,40

5. sat    16,45 –  17-30

6. sat    17,35 –  18,20

CMS za škole logo
Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna / Šetalište dr. F. Tuđmana 3, HR-32272 Cerna / os-mareljkovic-cerna.skole.hr / ured@os-mareljkovic-cerna.skole.hr
preskoči na navigaciju