preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna

 

Što smo posjetili, upoznali ....


Pogledajte gdje smo bili! :)

Posjet osmih razreda Vukovaru

Autor: Marija Barukčić, 15. 9. 2017. 14:39

U sklopu projekta: „Posjeta osmih razreda Vukovaru“ u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, učenici 8.a i 8.b sudjelovali su u dvodnevnoj terenskoj nastavi od 7. 9. 2017. do 8. 9. 2017. sa svojim razrednicima.

 [više]

Posjet tvrtkama - Nexus d.o.o i Multinorm d.o.o.

Autor: Ivana Markovinović, 10. 5. 2017. 10:16

I ove godine tvrtke  Nexus d.o.o  i Multinorm d.o.o.  otvorili su vrata i ugostili učenike 8-ih razreda. Cilj posjete bio je da se učenici u sklopu profesionalne orijentacije pobliže upoznaju s jednom granom djelatnosti.

VIše pogledajte u fotogaleriji ili klikom ovdje!

 [više]

Jednodnevni izlet učenika šestih razreda!

Autor: Domagoj Bujadinović, Nevenka Bertić, 17. 5. 2016. 11:30

Učenici šestih razreda naše škole su u subotu 14. svibnja posjetili Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske. Naš je jednodnevni izlet započeo u ranim jutarnjim satima kada smo se zaputili autobusom u Zagreb. Posjetili smo Tehnički muzej, a posebno nas je dojmio Planetarij i pogled na zvjezdano nebo grada. Prošetali smo i replikom rudnika, a sve to uz stručno vodstvo. Nakon ručka smo pošli  u obilazak užega središta Zagreba, a vodič nam je govorio o povijesti i nastanku grada te o zanimljivostima u njegovu životu i razvoju. Vozili smo se najkraćom željeznicom na svijetu, uspinjačom, te upoznali kulturno, upravno i gospodarsko središte naše domovine.

Iako vrijeme nije djelovalo obećavajuće, ipak nas je kiša poštedjela i za vrijeme posjeta Zoološkom vrtu Maksimir. Nakon šetnje Maksimirom i kratkoga odmora zaputili smo se kući, umorni, ali veseli.

Još ćemo dugo prepričavati zgode s našega poučnoga i zanimljivoga putovanja.

VIše fotografija pogledajte u fotogaleriji ili klikom ovdje!

 [više]

Posjet tvrtkama - Nexus d.o.o i Multinorm d.o.o.

Autor: Silvija Grujić, 9. 5. 2016. 21:48

Tvrtke  Nexus d.o.o  i Multinorm d.o.o.  otvorili su vrata i ugostili učenike 8-ih razreda. Cilj posjete bio je da se učenici u sklopu profesionalne orijentacije pobliže upoznaju s jednom granom djelatnosti.

 [više]

Jednodnevni izlet Baranja-PP Kopački rit

Autor: Zdenka Kamenicki, 28. 4. 2016. 20:45

   U srijedu, 27.travnja 2016. godine učenici 3.a i 3.b razreda naše škole ostvarili su planirani jednodnevni izlet Baranja - PP Kopački rit. 

   Prema programu smo obilazili i razgledali  PP Kopački rit - kopnom i brodom, pogledali predavanje o flori i fauni, razgledavali  muzej, posjetili dvorac Tikveš, mali sakralni objekt (kapelica Papinog blagoslova), etno selo Karanac ( Baranjsku kuću, Ulica sječanja) i  Batinu gdje smo s vidikovca uživali u prekrasnom pogledu na Dunav i Baranju.

 [više]

Terenska nastava Vukovar

Autor: Ivana Markovinović, 30. 11. 2015. 10:55

Učenici osmih razreda naše škole posjetili su 16. i 17. studenog 2015. sa svojim razrednicama i učiteljima pratiteljima Vukovar. Sadržajno bogata i iscrpna terenska nastava u Vukovaru, organizirana u okviru projekta Ministarstva hrvatskih branitelja sa željom i ciljem da se promiče znanje i istina o Vukovaru i Domovinskom ratu, omogućila nam je da upoznamo ulogu i žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu te okolnosti, uzroke i posljedice Domovinskoga rata slušajući predavanja i svjedočanstva vojnih djelatnika koji su i sami bili sudionici obrane Vukovara.

 [više]

Posjet Šumarskom muzeju u Bošnjacima

Autor: Zdenka Kamenicki, 25. 10. 2015. 15:45

  U sklopu nastavnog plana i programa,  23. listopada 2015. godine, učenici 3.a i 3.b proveli su terensku nastavu  u Šumarskom muzeju u Bošnjacima  i šumi - lovištu Kunjevci.

 [više]

Škola u prirodi- Selce

Autor: Ivana Grgić, 23. 6. 2015. 11:49

Učenici četvrtih razreda  su  od 8.6. do 12.6.  bili  u  Školi u prirodi, u Selcu.

 [više]

Izlet u Županju

Autor: Zdenka Kamenicki, 14. 5. 2015. 23:11

  U srijedu, 13. svibnja 2015. godine učenici 2.a i 2.b razreda naše škole ostvarili su planirani jednodnevni izlet u Županju. 

Više u foto-galeriji ili klikom ovdje.

 [više]

Posjet tvrtkama - Nexus d.o.o i Multinorm d.o.o.

Autor: Domagoj Bujadinović, 6. 5. 2015. 11:25

Tvrtke  Nexus d.o.o  i Multinorm d.o.o.  otvorili su vrata i ugostili učenike 8-ih razreda. Cilj posjete bio je da se učenici u sklopu profesionalne orijentacije pobliže upoznaju s jednom granom djelatnosti.

 

Više fotografija pogledajte u izborniku foto - galerija ili klikom ovdje!

 [više]

Posjet učenika zubnoj ambulanti

Autor: Zdenka Kamenicki, 4. 5. 2015. 20:52

   U sklopu sadržaja nastave prirode i društva , razrednog projekta „Dijete i zdravlje“ i zdravstvenog odgoja učenici  2.a i 2.b razreda naše škole dana, 29.travnja 2015. godine posjetili su zubnu ambulantu u Cerni.

Više u fotogaleriji ili klikom ovdje.

 [više]

Jednodnevni izlet u Zagreb učenika osmih razreda

Autor: Iva Jurić, 4. 5. 2015. 11:36

Jednodnevni izlet za učenike osmih razreda održan je u subotu 18. travnja 2015. godine .

U Zagreb smo krenuli rano ujutro, u 5.30 autobusom iz Šiškovaca i Cerne. Cijelim putem nas je pratila kiša, ali ponijeli smo kišobrane i odlučili da nam ništa neće pokvariti ovaj dugo planirani izlet.

 [više]

Škola u prirodi - Tolmin, Slovenija

Autor: Domagoj Bujadinović, 2. 2. 2015. 19:49

Dragi roditelji,

znamo da ste zabrinuti stoga Vam šaljemo prve vijesti. Put do Tolmina prošao je u zabavi i veselju, ali ipak moramo priznati, pred kraj puta dolazi umor od duge vožnje. Oko 18.00 stigli smo do "Doma Soča" gdje smo se smjetili i krenuli na večeru. Ovdje su nas dočekali puna srca. Svaki dan našega boravka ispunjen je od jutarnjih do večernjih sati. Prijepodne, nakon doručka, imamo školu u prirodi koja je ispunjena igrom ali i kilometarske šetnje po snježnoj idili koju Vam možemo dočarati putem fotografija. Nakon ručka opet nas čeka učenje kroz zabavu sve do večere kada se uz slobodno vrijeme do 22h.

Više nemamo vremena za javljanje na web stranicu, žurimo se i dalje zabavljati!

Više pogledajte slika u foto-galeriji!  

 [više]

POSJET VUKOVARU

Autor: Iva Jurić, 10. 11. 2014. 11:51

U četvrtak, 6. studenog i petak, 7. studenog 2014. godine učenici osmih razreda naše škole su posjetili Vukovar. Posjet je organiziran u suradnji s Memorijalnim centrom domovinskog rata iz Vukovara te je dio terenske nastave učenika osmih razreda, a ujedno i izvanučionička aktivnost u sklopu provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja u našoj školi.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji ili klikom ovdje.

 [više]

Posjet Meteorološkoj postaji Gradište

Autor: Saša Egić, 15. 10. 2014. 11:49

U sklopu terenske nastave Prirode i društva  učenici 4. b razreda posjetili su Meteorološku postaju u Gradištu

 [više]

Ekskurzija razredne nastave u Osijek

Autor: Ines Grabovac, 3. 4. 2014. 16:45

28.3.2014. bili smo na ekskurziji u Osijeku. Kako nam je bilo, što smo sve vidjeli i doživjeli pročitajte u izvješću Petre Stepić, članice novinarske skupine 3.a razreda.

 [više]

Učenici osmih razreda posjetili VUKOVAR

Autor: Domagoj Bujadinović, 13. 11. 2013. 17:16

Uoči Dana sjećanja na pad Vukovara, dana 12. studenoga 2013. godine sedamdesetak učenika osmih  razreda te  razrednici Nevenka Bertić, prof. Mato Bošković, prof. i Domagoj Bujadinović, prof. posjetili su Vukovar. U sklopu programa Upoznajmo Vukovar u Domovinskom ratu, organizirana je terenska nastava za sve učenike osmih razreda naše škole petu godinu zaredom. U jutarnjim satima posjetili smo muzej u sklopu vukovarske bolnice, zatim Memorijalni centar Domovinskog rata u vukovarskoj vojarni, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara i  Masovnu grobnicu Ovčara. Terensku nastavu zaključili smo paljenjem svijeća i molitvom na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata te na Masovnoj grobnici Ovčara.

 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji ili klikom ovdje!

 [više]

Učenici sedmih razreda posjetili NP Plitvička jezera i utočište medvjeda u Kuterevu

Autor: Domagoj Bujadinović, 3. 6. 2013. 11:48

Naši su nas razrednici odlučili obradovati jednodnevnim izletom,a odluka je pala na Plitvička jezera. Toga jutra, 25. Svibnja, morali smo biti pred školom rano u jutro, u 3.45, a naši razrednici Mato Bošković, Domagoj Bujadinović i Nevenka Bertić su nas smjestili u autobus pa smo krenuli.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji ili klikom ovdje!

 [više]

Ekskurzija 7. i 8. razreda u Osijek

Autor: Marija Barukčić, 13. 12. 2012. 20:53

 

Učenici sedmih i osmih razreda su u četvrtak 13. prosinca s nastavnicima Silvijom Grujić, Vericom Špehar-Vratarić, Ivanom Bujadinović, Nevenkom Bertić, Marijom Barukčić, Matom Boškovićem te Domagojem Bujadinovićem bili na jednodnevnom izletu u Osijeku.

 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

Ekskurzija 5. i 6. razreda u Osijek

Autor: Ivana Markovinović, Ivana Tesla, 14. 12. 2011. 13:45

Učenici petih i šestih razreda su u četvrtak 8. prosinca s nastavnicima Marijom Barukčić, Marina Ratkić, Marijom Blesić, Ivanom Markovinović, Domagojem Bujadinovićem te Ivanom Teslom bili u Osijeku na jednodnevnom izletu.

 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji ili ovdje!

 [više]

Izlet u Vukovar

Autor: Ivana Perić, 18. 11. 2011. 20:12

 

  Dana 7. 11. 2011. svi su osmi razredi naše škole posjetili grad kojemu svi mnogo dugujemo, a to je Vukovar. Bio je to izlet koji nas se jako dojmio i naveo nas na razmišljanje o svim hrabrim ljudima koji su branili našu domovinu. Što smo sve vidjeli i ondje naučili, pročitajte u nastavku.

                              

 

 

                           Pripremile: Valentina Santovac i Manuela Višević, 8. a

 [više]

Posjet učenika osmih razreda gradu heroju Vukovaru

Autor: Tomislav Šunjić, 8. 11. 2011. 16:23

7. studenog 2011. godine učenici osmih razreda  u pratnji nekoliko  učitelja pošli su u jednodnevni izlet u grad Vukovar. Povod izleta bila je dvadeseta obljetnica Vukovarske bitke i posjet najznačajnijim mjestima i spomenicima herojske borbe grada Vukovara.

 

 

 [više]

Naš izlet u Medulin

Autor: Ivana Perić, 11. 10. 2011. 20:18

   

 

 Učenice 8. a razreda, Mihaela Pavlović i Manuela Višević, napisale su mali putopis sa nezaboravnog izleta u Medulin, kojem su ove godine nazočili sadašnji osmi razredi. Detalje pročitajte u nastavku.

 [više]

Učenici petih razreda posjetili Zagreb

Autor: Domagoj Bujadinović, 19. 9. 2011. 20:56

Učenici petih razreda su pred kraj školske godine, odnosno 11.lipnja.2011. išli na jednodnevni izlet Zagreb.

 [više]

Ekskurzija učenika 8-ih razreda

Autor: Ivana Markovinović, 15. 9. 2011. 17:01

Motovun, 2011.

Od 31.08. do 04.09. 2011. godine učenici osmih razreda bili su na ekskurziji > Istra Medulin – Pula – Poreč – Brijuni.

Povezali smo i ponovili nastavne sadržaje, a neposredna stvarnost pomogla nam je u boljem predočavanju i razumijevanju određenih sadržaja kao što su npr: gorska i primorska Hrvatska, život uz more itd.

Više pogledajte u "Opširnije".

 [više]

40 godina od završetka osnovne škole

Autor: Domagoj Bujadinović, 15. 6. 2011. 12:26

Petak 3. lipnja 2011. u školi M.A. Reljković Cerna, sastala se generacija koja je šk. Godine 1970./ 71. završila osnovnu školu. Bilo je prisutno 41 polaznika iz tog vremena. Nastavnici koji su to vrijeme radili u školi bili su prisutni. Razrednik 8.a Mato Konjevod i 8.b Marija Grgić još su se pridružili učitelji Zvonko Herceg i Mandica Juzbašić. Nakon prozivke u školi program je nastavljen druženjem na lovačkom domu u Cerni.

 [više]

JEDNODNEVNI IZLET U SLAVONSKI BROD

Autor: Ivana Perić, 14. 6. 2011. 19:52

 

 

 13. lipnja 2011. učenici  1.a, 1.b i 2.b razreda ostvarili su planirani jednodnevni izlet u Slavonski  Brod. U gradu nas je dočekao vodič koji nas je proveo kroz aktivno sudjelovanje u "living history" programu uz angažman kostimiranih likova iz prošlosti  karakteristične za  18. stoljeće. 

 [više]

Izlet u Vinkovce

Autor: Nikola Berać, 14. 6. 2011. 11:44

U četvrtak 9. lipnja 2011. godine učenici trećih razreda naše škole išli su na ekskurziju u Vinkovce. Glavni cilj ove ekskurzije bio je upoznavanje jednog grada naše županije, njegovih kulturno-povijesnih spomenika te vrsta prometnica koje povezuju naš zavičaj s drugim mjestima (cesta, pruga).

 [više]

Učenici osmih razreda posjetili grad heroj - Vukovar

Autor: Tomislav Šunjić, 18. 11. 2010. 13:33

Učenici osmih razreda naše škole i ove godine u pratnji svojih razrednika i nastavnika povijesti posjetili su grad heroj Vukovar.

 [više]

Posjet nastavnika Interliberu

Autor: Ivana Perić, 14. 11. 2010. 23:37

12. studenog 2010. nastavnici naše škole posjetili su sajam knjiga i učila, Inteliber u Zagrebu. Polazak je bio organiziran u ranim jutarnjim satima, a na najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj svatko je mogao pronaći knjigu u skladu sa svojim interesima.  Nakon toga organiziran je ručak u restoranu Lido na Jarunu te obilazak trgovačkih centara West gatea i Arena centra. Dan je protekao u ugodnoj atmosferi, opuštanju i druženju.

 [više]

Višednevni izlet učenika osmih razreda.

Autor: Tomislav Šunjić, 18. 10. 2010. 08:44

Učenici osmih razreda naše škole , njih 41,ove godine posjetili su Istru i upoznali mnoge njene znamenitosti. Ekskurzija učenika trajala je od 1.9 do 4.9. 2010 godine u pratnji razrednika osmih razreda; Dragana Valjak (8a), Marija Blesić (8b) i Tomislav Šunjić (8c). Sve se odvijalo po planu i u najboljem redu. 

 [više]

MOJ MALI MATURALAC

Autor: Ivana Perić, 16. 2. 2010. 19:46

 U rujnu 2009. godine svi su osmi razredi bili na trodnevnoj ekskurziji, te su posjetili Knin, Split, Trogir i Šibenik. Bila su to tri dana prepuna uzbuđenja, veselja i prijateljske atmosfere. Pročitajte putopis učenice osmog razreda koja je u riječi pretočila vlastite dojmove s tog putovanja.

 [više]

Vukovar

Autor: Matea Tomašević, Katarina Spudić, 1. 12. 2009.

Vukovar

Učenici osmih razreda,naši razrednici,nastavnici povijesti i geografije posjetili smo 12.studenog 2009.  grad heroja-Vukovar. Pošli smo u osam sati ujutro.Po dolasku u Vukovar prvo smo posjetili Vukovarsku bolnicu sjećanja u kojoj se nalazi i muzej.                     

 [više]

Terenska nastava - Vukovar

Autor: Domagoj Bujadinović, Dragana Ivančić, 27. 10. 2009.

Obavijest roditeljima i učenicima

Obavještavaju se učenici i roditelji da će se dana 12. studenog 2009. održati terenska nastava iz povijesti i geografije pod nazivom Vukovar – grad heroj. 


 

Učenici svih osmih razreda naše škole planiraju posjetiti

  • ·         Spomen dom - Ovčara
  • ·         Memorijalno groblje žrtvama iz Domovinskog rata
  • ·         Trpinjsku cestu,
  • ·         Vodotoranj
  • ·         Muzej domovinskog rata u vukovarskoj vojarni

U Muzeju je organizirano predavanja o Vukovaru u Domovinskom ratu.

Polazak je planiran ispred škole u 8:00 sati. Prijevoz je organiziran autobusima za sve učenike.

Nastavu su organizirali učenici i nastavnici povijesti i geografije.

 [više]

 e-Dnevnik poveznica

Popis udžbenika za

školsku godinu 2018./2019.

 

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

Koliko je sati ?

Oglasna ploča
Skockajte web! 2012

Anketa (mala)
Da li pročitaš knjigu koju posudiš u školskoj knjižnici?Koliko je stupnjeva?

Weather Widget

Tko je trenutno online!  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2011.

Ukupno: 999806
Ovaj mjesec: 2368
Ovaj tjedan: 1056
Danas: 10
Sandučić povjerenja

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Raspored zvonjenja

Prije podne

1. sat     8,00  –   8,45

2. sat     8, 50 –  9,35

Veliki odmor

3. sat       9,50 – 10,35

4. sat    10,40 – 11,25

5. sat    11,30 – 12,15

6. sat    12,20 – 13,05

 

Poslije podne

1. sat     13, 15 – 14,00

2. sat     14,05 –  14,50

Veliki odmor

3. sat    15,05 –  15,50

4. sat   15,55 –  16,40

5. sat    16,45 –  17-30

6. sat    17,35 –  18,20

CMS za škole logo
Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna / Šetalište dr. F. Tuđmana 3, HR-32272 Cerna / os-mareljkovic-cerna.skole.hr / ured@os-mareljkovic-cerna.skole.hr
preskoči na navigaciju